Peynir (Cheddar)

5 YILDIZLI TESİSE 5 YILDIZLI AÇILIŞ

5 YILDIZLI TESİSE 5 YILDIZLI AÇILIŞ

Eklenme Tarihi: 14 Eylül 2017 Perşembe | Haberler

İlimize kazandırma sözü verdiğimiz ve hayvan üreticilerimizin elzem ihtiyacı olan Canlı Hayvan Borsası’nın açılışını, 11 Eylül 2017 Pazartesi günü, Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun da katılımıyla gerçekleştirdik. Bölgemiz üreticilerine en iyi hizmeti verebilmek adına birer birer hayata geçirdiğimiz projelerimizin en önemli adımı olan Canlı Hayvan Borsası’nı, yoğun uğraşlarımız sonunda nihayet Kırklareli’nin hizmetine sunduk.

Borsamız Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Altıntel açılışta yaptığı konuşmada, “Öncelikle, büyük bir coşkuyla temelini attığımız ve bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz Canlı Hayvan Satış Tesislerimizin yetiştiricilerimize, ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Ülkemizin en önemli hayvancılık merkezlerinden biri olan Kırklareli’nin ve bölgemizin, bu olmazsa olmaz tesisini kurmak için bir söz vermiştik. Trakya Kalkınma Ajansı’nın %50 desteği ile bugün sözümüzü yerine getirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Bu tesis sayesinde hayvan üreticilerimiz emeklerinin tam karşılığını alacak. Ayrıca kayıt dışı alım-satımın önüne geçileceği için de hem ilimize hem ülkemize daha fazla katma değer sağlayacak. Satışlar veteriner kontrollü yapılacağı için tüketici, güvenli et tüketme imkanı bulacak.

Ancak işimiz bu tesisle bitmedi.

Şimdi var gücümüzle buraya 1. Sınıf Modern bir Mezbaha ve Et Entegre tesisleri de kazandırmak için gerekli girişimlerimizi başlattık. Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Sayın Rifat Bey’in de desteğiyle bu önemli tesisi mümkün olan en kısa sürede bölgemize kazandıracağız.

Bu da yetmez, çok önemli tarımsal üretim merkezi olan Kırklarelimize yine bu alanda bir de Lisanslı Depo yapımı için çalışmalara başladık. Bölge üreticimizin elzem ihtiyacı olan böyle bir tesisi de ilimize kazandırmak için var gücümüzle çalışıyoruz.

Kırklareli Ticaret Borsası olarak yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Yeni yeni projelerle bölge üreticilerimize en iyi hizmeti sağlayabilmek için gecemizi gündüzümüze katıp çalışacağız.

Canlı Hayvan Satış Tesislerimizin ilimize, üreticimize ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.

Kırklareli Ticaret Borsası Canlı Hayvan Satış Tesisleri’mizin açılış törenine katılan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu da, Türkiye’de borsaların dünyaya örnek hale geldiğini söyledi.​

Hisarcıklıoğlu açılış sırasında yaptığı konuşmada Kırklareli’ne hayırlı işler için geldiklerini duyurdu. Kırklareli’nin Trakya’nın göz bebeği olduğunu ifade eden TOBB Başkanı, “Kırklareli’nde ve Trakya’da tarım ve hayvancılık çok önemli. Bu bölge tarım ve hayvansal üretimin ve buna bağlı sanayinin önemli bir merkezi. O yüzden bölgede tarım ve hayvancılığı daha geliştirecek altyapı yatırımlarına ihtiyaç duyuyoruz. İşte Kırklareli’nde hayvancılık daha da gelişsin diye canlı hayvan borsasını hayata geçiren Kırklareli Ticaret Borsamı tebrik ediyorum. Başta Turhan kardeşim olmak üzere, yönetimini, meclisini ve tüm çalışanlarını kutluyorum” dedi.

-Hayvan alıcı ve satıcısı mağdur olmayacak

Canlı Hayvan Borsası sayesinde alıcı ve satıcıların artık borsada buluşacağını bildiren Hisarcıklıoğlu, canlı hayvan ve et fiyatlarının artık bu hayvan borsasında oluşacağını dile getirdi. “Böylelikle hayvan üreticilerimiz artık alıcı ve satıcı arasında oluşan güvenli fiyatla mağdur olmayacak” diyen Hisarcıklıoğlu, modern altyapıya sahip tesislerde hizmet almış olacağını kaydetti. Bugün borsaların dünyaya örnek hale geldiğinden söz eden Hisarcıklıoğlu şunları söyledi: “Ülkemizdeki 113 borsada modern borsacılık uygulamaları ile üyelerimize hizmet sunuyoruz. Elektronik satış salonlarımızla, akredite laboratuvarlarımızla, lisanslı depolarımızla, canlı hayvan pazarlarımızla üyemizin hizmetindeyiz. İşte Kırklareli Borsamız da örnek borsalarımızdan biri. Bölgesindeki üreticilere, üyelerine ihtiyaç duydukları hizmeti en iyi şekilde sunuyor.

Kırklareli Borsamız akreditasyon sürecinde. İnşallah süreci tamamlayıp akredite olacak. Üyelerine 5 yıldızlı hizmet sunacak. Turhan Başkanla TOBB’da ve İKV’de yakın çalışıyoruz. Turhan Başkan, UMAT Yönetiminde. Kendisinin tecrübelerinden yararlanıyoruz. Borsamız coğrafi işaretli ürünler ile yöresel değerlerine de sahip çıkıyor. Kırklareli Olgunlaştırılmış Beyaz Peyniri ve Eski Kaşar Peyniri için coğrafi işaret başvuru yapmışlar. Bundan dolayı Borsamızı tebrik ediyorum. Odamız da Kırklareli Beyaz Peynirinin coğrafi işaret tescilini aldı. Odamızı da tebrik ediyorum. Ürünü markalaştırmak demek, daha çok kazanmak demek.”

Kırklareli’nin ve Trakya’nın geleceğine güvendiğini ifade eden Hisarcıklıoğlu, bu bölgenin önünün açık, geleceğinin parlak olduğunu söyledi. Dünya nüfusunun hızla arttığına işaret eden Hisarcıklıoğlu, “Orta gelir sınıfı kalabalıklaşıyor. Daha çok tüketmeye başlıyorlar. İşte Kırklareli bu yeni pastadan daha çok pay alacak. Bunun için de birlik ve beraberlik içinde hareket etmemiz lazım. Birlikte olduğumuz sürece tüm sıkıntıları aşacak güçteyiz. Yeter ki birbirimizi ötekileştirmeyelim. Hep birlikte el ele verdiğimiz sürece ülkemizi hak ettiği yere, yani dünyasının en büyük 10 ekonomisi arasına sokacağız” dedi.

Resimler