Peynir (Cheddar)
Biber (Kapia)
Biber (California)

5 YILDIZLI TESİSE 5 YILDIZLI AÇILIŞ

İlimize kazandırma sözü verdiğimiz ve hayvan üreticilerimizin elzem ihtiyacı olan Canlı Hayvan Borsası?nın açılışını, 11 Eylül 2017 Pazartesi günü, Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu?nun da katılımıyla gerçekleştirdik.

5 YILDIZLI TESİSE 5 YILDIZLI AÇILIŞ

Tarih: 14 Eylül 2017 Perşembe | Haberler

İlimize\r\nkazandırma sözü verdiğimiz ve hayvan üreticilerimizin elzem ihtiyacı olan Canlı\r\nHayvan Borsası?nın açılışını, 11 Eylül 2017 Pazartesi günü, Odalar ve Borsalar\r\nBirliği Başkanı Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu?nun da katılımıyla\r\ngerçekleştirdik. Bölgemiz üreticilerine en iyi hizmeti verebilmek adına birer\r\nbirer hayata geçirdiğimiz projelerimizin en önemli adımı olan Canlı Hayvan\r\nBorsası?nı, yoğun uğraşlarımız sonunda nihayet Kırklareli?nin hizmetine sunduk.\r\n

\r\n\r\n

Borsamız\r\nYönetim Kurulu Başkanı Turhan Altıntel açılışta yaptığı konuşmada, ?Öncelikle,\r\nbüyük bir coşkuyla temelini attığımız ve bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz\r\nCanlı Hayvan Satış Tesislerimizin yetiştiricilerimize, ilimize ve ülkemize\r\nhayırlı olmasını diliyorum. Ülkemizin en önemli hayvancılık merkezlerinden biri\r\nolan Kırklareli?nin ve bölgemizin, bu olmazsa olmaz tesisini kurmak için bir\r\nsöz vermiştik. Trakya Kalkınma Ajansı?nın %50 desteği ile bugün sözümüzü yerine\r\ngetirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

\r\n\r\n

Bu\r\ntesis sayesinde hayvan üreticilerimiz emeklerinin tam karşılığını alacak. Ayrıca\r\nkayıt dışı alım-satımın önüne geçileceği için de hem ilimize hem ülkemize daha\r\nfazla katma değer sağlayacak. Satışlar veteriner kontrollü yapılacağı için tüketici,\r\ngüvenli et tüketme imkanı bulacak.

\r\n\r\n

Ancak\r\nişimiz bu tesisle bitmedi.

\r\n\r\n

Şimdi\r\nvar gücümüzle buraya 1. Sınıf Modern bir Mezbaha ve Et Entegre tesisleri de\r\nkazandırmak için gerekli girişimlerimizi başlattık. Odalar ve Borsalar Birliği\r\nBaşkanımız Sayın Rifat Bey?in de desteğiyle bu önemli tesisi mümkün olan en\r\nkısa sürede bölgemize kazandıracağız.

\r\n\r\n

Bu\r\nda yetmez, çok önemli tarımsal üretim merkezi olan Kırklarelimize yine bu\r\nalanda bir de Lisanslı Depo yapımı için çalışmalara başladık. Bölge\r\nüreticimizin elzem ihtiyacı olan böyle bir tesisi de ilimize kazandırmak için\r\nvar gücümüzle çalışıyoruz.

\r\n\r\n

Kırklareli\r\nTicaret Borsası olarak yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Yeni yeni\r\nprojelerle bölge üreticilerimize en iyi hizmeti sağlayabilmek için gecemizi\r\ngündüzümüze katıp çalışacağız.

\r\n\r\n

Canlı\r\nHayvan Satış Tesislerimizin ilimize, üreticimize ve ülkemize hayırlar getirmesini\r\ndiliyorum? dedi.

\r\n\r\n

Kırklareli Ticaret Borsası Canlı Hayvan Satış\r\nTesisleri?mizin açılış törenine katılan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu da,\r\nTürkiye?de borsaların dünyaya örnek hale geldiğini söyledi.?

\r\n\r\n

Hisarcıklıoğlu\r\naçılış sırasında yaptığı konuşmada Kırklareli?ne hayırlı işler için\r\ngeldiklerini duyurdu. Kırklareli?nin Trakya?nın göz bebeği olduğunu ifade eden\r\nTOBB Başkanı, ?Kırklareli?nde ve Trakya?da tarım ve hayvancılık çok önemli. Bu\r\nbölge tarım ve hayvansal üretimin ve buna bağlı sanayinin önemli bir merkezi. O\r\nyüzden bölgede tarım ve hayvancılığı daha geliştirecek altyapı yatırımlarına\r\nihtiyaç duyuyoruz. İşte Kırklareli?nde hayvancılık daha da gelişsin diye canlı\r\nhayvan borsasını hayata geçiren Kırklareli Ticaret Borsamı tebrik ediyorum.\r\nBaşta Turhan kardeşim olmak üzere, yönetimini, meclisini ve tüm çalışanlarını\r\nkutluyorum? dedi.

\r\n\r\n

-Hayvan\r\nalıcı ve satıcısı mağdur olmayacak

\r\n\r\n

Canlı\r\nHayvan Borsası sayesinde alıcı ve satıcıların artık borsada buluşacağını\r\nbildiren Hisarcıklıoğlu, canlı hayvan ve et fiyatlarının artık bu hayvan borsasında\r\noluşacağını dile getirdi. ?Böylelikle hayvan üreticilerimiz artık alıcı ve\r\nsatıcı arasında oluşan güvenli fiyatla mağdur olmayacak? diyen Hisarcıklıoğlu,\r\nmodern altyapıya sahip tesislerde hizmet almış olacağını kaydetti. Bugün\r\nborsaların dünyaya örnek hale geldiğinden söz eden Hisarcıklıoğlu şunları\r\nsöyledi: ?Ülkemizdeki 113 borsada modern borsacılık uygulamaları ile\r\nüyelerimize hizmet sunuyoruz. Elektronik satış salonlarımızla, akredite\r\nlaboratuvarlarımızla, lisanslı depolarımızla, canlı hayvan pazarlarımızla\r\nüyemizin hizmetindeyiz. İşte Kırklareli Borsamız da örnek borsalarımızdan biri.\r\nBölgesindeki üreticilere, üyelerine ihtiyaç duydukları hizmeti en iyi şekilde\r\nsunuyor.

\r\n\r\n

Kırklareli\r\nBorsamız akreditasyon sürecinde. İnşallah süreci tamamlayıp akredite olacak.\r\nÜyelerine 5 yıldızlı hizmet sunacak. Turhan Başkanla TOBB?da ve İKV?de yakın\r\nçalışıyoruz. Turhan Başkan, UMAT Yönetiminde. Kendisinin tecrübelerinden\r\nyararlanıyoruz. Borsamız coğrafi işaretli ürünler ile yöresel değerlerine de\r\nsahip çıkıyor. Kırklareli Olgunlaştırılmış Beyaz Peyniri ve Eski Kaşar Peyniri\r\niçin coğrafi işaret başvuru yapmışlar. Bundan dolayı Borsamızı tebrik ediyorum.\r\nOdamız da Kırklareli Beyaz Peynirinin coğrafi işaret tescilini aldı. Odamızı da\r\ntebrik ediyorum. Ürünü markalaştırmak demek, daha çok kazanmak demek.?

\r\n\r\n

Kırklareli?nin\r\nve Trakya?nın geleceğine güvendiğini ifade eden Hisarcıklıoğlu, bu bölgenin\r\nönünün açık, geleceğinin parlak olduğunu söyledi. Dünya nüfusunun hızla\r\narttığına işaret eden Hisarcıklıoğlu, ?Orta gelir sınıfı kalabalıklaşıyor. Daha\r\nçok tüketmeye başlıyorlar. İşte Kırklareli bu yeni pastadan daha çok pay\r\nalacak. Bunun için de birlik ve beraberlik içinde hareket etmemiz lazım.\r\nBirlikte olduğumuz sürece tüm sıkıntıları aşacak güçteyiz. Yeter ki birbirimizi\r\nötekileştirmeyelim. Hep birlikte el ele verdiğimiz sürece ülkemizi hak ettiği\r\nyere, yani dünyasının en büyük 10 ekonomisi arasına sokacağız? dedi.