Fire ve Zaiyat Oranları

Kotasyona tabi maddelerin fire ve zaiyat oranlarına ilişkin teamül kararları

Sıra Cins Karar
1 Adaçayı %50 fire verir.
2 Armut %20 fire zaiyat. ürünün hasattan sonra her geçen zaman sürecinde oluşan nem kaybı doğal firesi ise %3'tür.
3 Arpa %3 fire verir.
4 Ayva %20 fire zaiyat. ürünün hasattan sonra her geçen zaman sürecinde oluşan nem kaybı doğal firesi ise %3'tür.
5 B. Karkas %3 fire verir.
6 Bakla Bamya %20 fire zaiyat. ürünün hasattan sonra her geçen zaman sürecinde oluşan nem kaybı doğal firesi ise %4'tür.
7 Balkabağı %10 fire zaiyat. ürünün hasattan sonra her geçen zaman sürecinde oluşan nem kaybı doğal firesi ise %3'tür.
8 Bamya %20 fire zaiyat. ürünün hasattan sonra her geçen zaman sürecinde oluşan nem kaybı doğal firesi ise %4'dür.
9 Bezelye %20 fire zaiyat. ürünün hasattan sonra her geçen zaman sürecinde oluşan nem kaybı doğal firesi ise %4'dür.
10 Biberiye %20 fire verir.
11 Börülce %2 fire verir.
12 Buğday Unu %3 fire verir.
13 Buğday(Sert) %2 fire verir.
14 Buğday(Yumuşak) %3 fire verir.
15 Bulgur %2 fire verir.
16 Burçak %1 fire verir.
17 Canlı Büyükbaş %8 fire verir.
18 Canlı Küçükbaş %5 fire verir.
19 Çağla %20 fire zaiyat. ürünün hasattan sonra her geçen zaman sürecinde oluşan nem kaybı doğal firesi ise %4'tür.
20 Çarliston Biber %20 fire zaiyat. ürünün hasattan sonra her geçen zaman sürecinde oluşan nem kaybı doğal firesi ise %8'dİr.
21 Çavdar %1 fire verir.
22 Çilek %20 fire zaiyat. ürünün hasattan sonra her geçen zaman sürecinde oluşan nem kaybı doğal firesi ise %3'tür.
23 Darı(Ak) %3 fire verir.
24 Defne %15 fire verir.
25 Dere Otu %15 fire zaiyat. ürünün hasattan sonra her geçen zaman sürecinde oluşan nem kaybı doğal firesi ise %2'dİr.
26 Dolbiber %20 fire zaiyat. ürünün hasattan sonra her geçen zaman sürecinde oluşan nem kaybı doğal firesi ise %8'dİr.
27 Domates %20 fire zaiyat. ürünün hasattan sonra her geçen zaman sürecinde oluşan nem kaybı doğal firesi ise %2'dİr.
28 Elma %20 fire zaiyat. ürünün hasattan sonra her geçen zaman sürecinde oluşan nem kaybı doğal firesi ise %2'dİr.
29 Enginar %15 fire zaiyat. ürünün hasattan sonra her geçen zaman sürecinde oluşan nem kaybı doğal firesi ise %3'tür.
30 Erik %20 fire zaiyat. ürünün hasattan sonra her geçen zaman sürecinde oluşan nem kaybı doğal firesi ise %3'tür.
31 Fide %20 fire verir.
32 Greyfurt %20 fire zaiyat. ürünün hasattan sonra her geçen zaman sürecinde oluşan nem kaybı doğal firesi ise %3'tür.
33 Havuç %15 fire zaiyat. ürünün hasattan sonra her geçen zaman sürecinde oluşan nem kaybı doğal firesi ise %3'tür.
34 Ispanak %25 fire zaiyat. ürünün hasattan sonra her geçen zaman sürecinde oluşan nem kaybı doğal firesi ise %3'dür.
35 İncir %20 fire zaiyat. ürünün hasattan sonra her geçen zaman sürecinde oluşan nem kaybı doğal firesi ise %3'tür.
36 Kabak %20 fire zaiyat. ürünün hasattan sonra her gecen zaman sürecinde oluşan nem kaybı doğal firesi ise %4'dür.
37 Karkas Kemik %25 fire verir.
38 Karnabahar %15 fire zaiyat. ürünün hasattan sonra her geçen zaman sürecinde oluşan nem kaybı doğal firesi ise %3'tür.
39 Karpuz %15 fire zaiyat. ürünün hasattan sonra her geçen zaman sürecinde oluşan nem kaybı doğal firesi İse %2'dİr.
40 Kaşar Peyniri %5 fire verir.
41 Kavun %15 fire zaiyat. ürünün hasattan sonra her geçen zaman sürecinde oluşan nem kaybı doğal firesi ise %2"dİr.
42 Kayısı %20 fire zaiyat. ürünün hasattan sonra her geçen zaman sürecinde oluşan nem kaybı doğal firesi ise %3'tür.
43 Keçi Boynuzu %3 fire verir.
44 Kekik %50 fire verir.
45 Kereviz %15 fire zaiyat. ürünün hasattan sonra her geçen zaman sürecinde oluşan nem kaybı doğal firesi ise %3'tür.
46 Kesme Çiçek %20 fire verir.
47 Kestane %5 fire verir.
48 Kiraz %20 fire zaiyat. ürünün hasattan sonra her geçen zaman sürecinde oluşan nem kaybı doğal firesi ise %3'tür.
49 Kivi %5 fire zaiyat, ürünün hasattan sonra her geçen zaman sürecinde oluşan nem kaybı doğal firesi ise %2'dİr.
50 Kuru Fasulye %3 fire verir.
51 Kuru Sarımsak %15 fire zaiyat. ürünün hasattan sonra her geçen zaman sürecinde oluşan nem kaybı doğal firesi ise %3'tür.
52 Kuru Soğan %15 fire zaiyat. ürünün hasattan sonra her geçen zaman sürecinde oluşan nem kaybı doğal firesi ise %3'tür.
53 Lahana %25 fire zaiyat. ürünün hasattan sonra her geçen zaman sürecinde oluşan nem kaybı doğal firesi ise %3'dür.
54 Limon %20 fire zaiyat. ürünün hasattan sonra her geçen zaman sürecinde oluşan nem kaybı doğal firesi ise %3'tür.
55 Mandarin %20 fire zaiyat. ürünün hasattan sonra her geçen zaman sürecinde oluşan nem kaybı doğal firesi ise %3'tür.
56 Marul %15 fire zaiyat. ürünün hasattan sonra her geçen zaman sürecinde oluşan nem kaybı doğal firesi ise %2'dİr.
57 Maydanoz %15 fire zaiyat. ürünün hasattan sonra her geçen zaman sürecinde oluşan nem kaybı doğal firesi ise %2'dİr.
58 Mercimek %2 fire verir.
59 Mısır %15 fire zaiyat. ürünün hasattan sonra her geçen zaman sürecinde oluşan nem kaybı doğal firesi ise %3'tür.
60 Mısır %3 fire verir.
61 Muşmula %35 fire zaiyat. ürünün hasattan sonra her geçen zaman sürecinde oluşan nem kaybı doğal firesi ise %2'dİr.
62 Muz %5 fire zaiyat, ürünün hasattan sonra her geçen zaman sürecinde oluşan nem kaybı doğal firesi ise %2'dİr.
63 Nar %20 fire zaiyat. ürünün hasattan sonra her geçen zaman sürecinde oluşan nem kaybı doğal firesi ise %3'tür.
64 Nohut %2 fire verir.
65 P.Çek.Küspesi %4 fire verir.
66 Pamuk Çekirdeği %4 fire verir.
67 Patates %15 fire zaiyat. ürünün hasattan sonra her geçen zaman sürecinde oluşan nem kaybı doğal firesi ise %3'tür.
68 Patlıcan %20 fire zaiyat. ürünün hasattan sonra her geçen zaman sürecinde oluşan nem kaybı doğal firesi ise %4'dür..
69 Pırasa %25 fire zaiyat. ürünün hasattan sonra her geçen zaman sürecinde oluşan nem kaybı doğal firesi ise %3'dür.
70 Pirinç %3 fire verir.
71 Portakal %20 fire zaiyat. ürünün hasattan sonra her geçen zaman sürecinde oluşan nem kaybı doğal firesi ise %3'tür.
72 Preseli Pamuk %2-3 fire verir.
73 Salatalık %20 fire zaiyat. ürünün hasattan sonra her geçen zaman sürecinde oluşan nem kaybı doğal firesi ise %4'dür.
74 Sivribiber %20 fire zaiyat. ürünün hasattan sonra her geçen zaman sürecinde oluşan nem kaybı doğal firesi ise %8'dİr.
75 Susam %1.5 fire verir.
76 Şeftali %20 fire zaiyat. ürünün hasattan sonra her geçen zaman sürecinde oluşan nem kaybı doğal firesi ise %3'tür.
77 Taze Mantar %12 fire verir.
78 Taze Sarımsak %2 fire zaiyat, ürünün hasattan sonra her geçen zaman sürecinde oluşan nem kaybı doğal firesi ise %3'tür.
79 Taze Soğan %20 fire zaiyat. ürünün hasattan sonra her geçen zaman sürecinde oluşan nem kaybı doğal firesi ise %3'tür.
80 Tereyağı %2 fire verir.
81 Turp %15 fire zaiyat. ürünün hasattan sonra her geçen zaman sürecinde oluşan nem kaybı doğal firesi ise %2'dir.
32 Üzüm %20 fire zaiyat. ürünün hasattan sonra her geçen zaman sürecinde oluşan nem kaybı doğal firesi ise %3'tür.
83 Vişne %20 fire zaiyat. ürünün hasattan sonra her geçen zaman sürecinde oluşan nem kaybı doğal firesi ise %3'tür.
84 Yağ Biberi %20 fire zaiyat. ürünün hasattan sonra her geçen zaman sürecinde oluşan nem kaybı doğal firesi ise %8'dİr.
85 Yapağı %3 fire verir.
86 Yaprak Fasulye %20 fire zaiyat. ürünün hasattan sonra her geçen zaman sürecinde oluşan nem kaybı doğal firesi ise %4'tür.
87 Yulaf %2 5-3 fire verir.
88 Yün %2 fire verir.
89 Zeytin %1-7 fire verir.